15 δάσκαλοι από την Ελλάδα χαραγμένοι σε πέτρινη στήλη στο ναό Σαολίν

Αυγ 15

 
Μεγάλη στιγμή για του δασκάλους της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένου και 15 Ελλήνων που πραγματοποιήθηκε στις 15 Αυγούστου 2024 στα πλαίσια της εκδήλωσης του Ναού Σαολίν "2024 Shaolin European Federation Return to the Ancestors" που ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Σαολίν και προσέλκυσε 509 μαθητές και δασκάλους Σαολίν από 22 χώρες της Ευρώπης. Η αγάπη και η λαχτάρα για την κουλτούρα του Σαολίν, έχει ξεπεράσει τα γλωσσικά και πολιτιστικά εμπόδια, έχει διανύσει χιλιάδες μίλια για να έρθει στις ρίζες του, να τιμήσει προγόνους του και να αναφερθούν στις επιγραφές του ναού ως αρχείο.
Στις εννέα το πρωί, οι εκπρόσωποι της "Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σαολίν" μπροστά στην αίθουσα του ηγουμένου του Ναού Σαολίν, Δάσκαλου Σι Γιονγκσίν, παρατάχθηκαν περισσότεροι από 500 Ευρωπαίοι μαθητές Σαολίν κυματίζοντας τις εθνικές σημαίες των αντίστοιχων χωρών τους, σε μια ατμόσφαιρα ιδαίτερα συγκινητική και ειρηνική. 
Ο ηγούμενος Γιονγκσίν καλωσόρισε τους Ευρωπαίους δασκάλους και μαθητές και τους επαίνεσε για την προσπάθεια που γίνεται να ενσωματώσουν την ουσία του πολιτισμού του Σαολίν στις τοπικές κοινωνίες της χώρας τους. Μια κουλτούρα που ρίζωσε όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά έκανε και όλους τους φίλους σε όλο τον κόσμο, να αισθανθούν πως ο κινεζικος πολιτισμός παίζει θετικό ρόλο στην προώθηση της διαφορετικότητας και της συνύπαρξης των λαών.
"Η επιστροφή στους προγόνους" δεν είναι μόνο ένα είδος σεβασμού και επιστροφή στις ρίζες του Ναού Σαολίν, αλλά και ένα είδος διαρκούς επιδίωξης και άσκησης του πνεύματος Σαολίν. Ο ηγούμενος Γιόνγκ Σιν ελπίζει ότι οι μαθητές του Σαολίν Κουνγκ Φου θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το πνεύμα Σαολίν στο μέλλον, να μελετούν σκληρά, να καλλιεργούν την ηθική και τον χαρακτήρα τους. Ταυτόχρονα, δήλωσε ότι ελπίζει οι απεσταλμένοι που συνδέουν τον πολιτισμό της Ανατολής και της Δύσης, να συνεχίσουν να μεταδίδουν τη σοφία και την ειρηνική ιδέα της κουλτούρας Σαολίν σε όλο και περισσότερους ανθρώπους, συνεισφέροντας  έτσι με τον δικό τους τρόπο ώστε να χτίστεί μια κοινότητα κοινού οράματος για την ανθρωπότητα.
Το 2001 ιδρύθηκε το πρώτο υπερπόντιο Πολιτιστικό Κέντρο Σαολίν στο Βερολίνο της Γερμανίας και τον Σεπτέμβριο του 2012 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Πολιτισμού Σαολίν στο Βερολίνο της Γερμανίας και στη Βιέννη της Αυστρίας. Τον Σεπτέμβριο του 2010, ανακοινώθηκε στη Βιέννη η πρώτη ομοσπονδία Σαολίν στο εξωτερικό. Τα τελευταία 20 χρόνια, η Αντιπροσωπεία Πολιτισμού Σαολίν έχει προσκληθεί πολλές φορές στην Ευρώπη για να διαδώσει το Ζεν Σαολίν και την πολεμική τέχνη του ναού, η οποία έχει αγαπηθεί και αναγνωριστεί από όλο και περισσότερους Ευρωπαίους.
Οι Ευρωπαίοι μαθητές Σαολίν που συμμετείχαν στην "Επιστροφή στον Προγονικό Ναό" κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα χωρών και ηλικιών, υπογραμμίζοντας την εξαιρετική επιρροή του πολιτισμού των Σαολίν στην Ευρώπη. Ο ηγούμενος ανέφερε ότι «η κουλτούρα του Σαολίν είναι ένας δρόμος που επιφέρει σωματική και ψυχική υγεία». Στην εκδήλωση επίσης κλήθηκαν να συμμετάσχουν, ο Frederic Guigang, Πρόεδρος του Ομίλου Υγείας των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη και η Glenda Quezada Rodriguez, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Υγείας των Ηνωμένων Εθνών στο Βιέννης όπου ανέφεραν "Ο πολιτισμός του Σαολίν είναι ο πολύτιμος πλούτος. Θα τον ενσωματώσουμε, θα τον εμπλουτίσουμε και θα τον μοιραστούμε με τους ανθρώπους του κόσμου, έτσι ώστε να κατανοήσουν και να σεβαστούν τις πολύτιμες αξίες του Κινεζικού Πολιτισμού. Μέσω της κουλτούρας του Σαολίν, μπορούμε να πούμε ότι μεταφέρεται παράλληλα και ολόκληρη η κινεζική παραδοσιακή κουλτούρα». Στη συνέχεια, ο ηγούμενος ένας εκπρόσωπος των Ευρωπαίων μαθητών Σαολίν, που μάλιστα είχαμε την τιμή να είναι και Έλληνας ο δάσκαλος και μοναχός Σι Γιάν Σιάνγκ, έκαναν τα αποκαλυπτήρια της "Στήλης  των Ευρωπαίων Δασκάλων Σαολίν" (The European Shaolin Disciple Gui Shan Li Zu Tablet), που συμπεριλαμβάνουν και 15 Έλληνες δασκάλους.
H επιγραφή είναι γραμμένη από τον κ. Zhao Que, διάσημο σύγχρονο ποιητή και η καλλιγραφία του κ. Zhou Qifeng, πρώην προέδρου του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, η οποία αποτελείται από δύο μέρη. Το εμπρός μέρος είναι στίχοι τεσσάρων ποιημάτων και στο πίσω μέρος είναι χαραγμένη η χώρα, το ίδρυμα και το όνομα κάθε Ευρωπαίου δασκάλου. Το μπροστινό μέρος αναφέρει: «Ναός Σαολίν, ο προγονικός ναός του Ζεν, η ιερή γη του Γου (Wu). Η Καρδιά του Ζεν. Η πύλη του οποίου είναι τεράστια. Μια είσοδος πάντα ανοιχτή. Οι πολεμικές τέχνες είναι δύσκολες, η εξάσκηση είναι ατελείωτη... Το Ταξίδι στη Δύση του Ηγουμένου Γιονγκσίν, διέδωσε το Ντάρμα στις έξι ηπείρους... Οι μαθητές της Ευρώπης συνέχισαν το έργο του "λευκού αλόγου". Έτσι έστησαν ένα μνημείο για να θυμούνται, τα ονόματά τους και να είναι καταχωρημένα...»
Στη συνέχεια, οι μοναχοί Σαολίν και οι Ευρωπαίοι μαθητές Σαολίν μαζί, πήγαν στο δάσος με της Παγόδες, το "Ταλίν" για να αποτίσουν φόρο τιμής και να προσκυνήσουν τους προγόνους. Στο Ταλίν βρίσκεται η μεγαλύτερη  και αρχαιότερη ομάδα παγόδων στην Κίνα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 20 Νοεμβρίου 1986, ο Ναός Σαολίν και το Ταλίν χαρακτηρίστηκε από το Κράτος ως η τέταρτη παρτίδα εθνικών μονάδων προστασίας πολιτιστικών κειμηλίων.
και την 1η Αυγούστου 2010, τα ιστορικά κτίρια "Ουρανός και Γη", μαζί με το Ναό Σαολίν και το Ταλίν, συμπεριλήφθηκαν στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Αν σας άρεσε αυτή η σελίδα, μοιραστείτε την!

Βρήκατε ενδιαφέρον στην ιστοσελίδα μας;
Μοιραστείτε την με τους φίλους σας με τους τρόπους που βρίσκονται αριστερά (πλευρικά) της σελίδας.

Εδώ πιθανόν να βρείτε κάποιες απαντήσεις στα πρώτα ερωτήματά σας σχετικά με την άσκηση του
Σαολίν Κουνγκ Φου.

Πριν επικοινωνήσετε μαζί μας δείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις που γίνονται.

Περισσότερα

Αν έχετε επιπλέον απορίες, οι εξειδικευμένοι δάσκαλοι των σχολών μας είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν στις ερωτήσεις σας

Διευθύνσεις & τηλέφωνα σχολών